tiistai 4. lokakuuta 2016

Median makupaloja, nam

Heippa! :)

Meillä järjestetään Sammon keskuslukiossa Median makupaloja- kurssi, joka on avoin yleisöluento. Kurssiin sisältyy kuusi erilaista luentoa, jota pitävät eri vierailijat. Kurssin aikana pidetään ns. "päiväkirjaa" luennoista. Tämä on ensimmäinen päiväkirjani osio!

Tiistaina 13, syyskuuta klo 14.15

Tuukka Välimäki, Aamulehden videotuottaja aloitti kurssin luentosarjan. Luennon aikana Tuukka kertoi meille toimittajan työstä, mutta erityisesti millaista videotuottajan työ on ja mitä ominaisuuksia työhön tarvitaan. Luento oli todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Tuukka oli tehnyt luennosta hyvin monipuolisen ja käsitteli asiaa monista eri näkökulmista :) Huumoriakin löytyi...

Ennen luentoa en juurikaan tiennyt videotuottajan työstä. Mielessäni pyöri ajatuksia tietokoneiden edessä istuvista, huono ryhtisistä videon muokkaajista. Luento käänsi ajatukseni ja tietoni päälaelleen! Heidän työnsä on hyvin monipuolista ja laajaa. Jokainen päivä on erilainen eikä videotuottajana päivät todellakaan tule pitkiksi!

Videotuottajat ottavat kuvia ja videoita erilaisista tilanteista, esiintyvät välillä itse kameran edessä, tarkastavat faktoja, markkinoivat jutuja somessa ja seuraavat analytiikkaa. Sana analytiikka oli minulle uusi, mutta selvisi sen tarkoittavan lukiamäärän seuraamista.

Vaikka toimittajien päivät saattavat olla kiireisiä, on päivissä paljon hyviä asioita. Toimittajat pääsevät tapaamaan kiinnostavia ihmisiä ja kertomaan heidän kokemuksiaan ja tarinoita. Työ muuttuu koko ajan eikä tylsää tule.

Videotuottajalta myös vaaditaan erilaisia asioita. Videotuottajien täytyy olla rohkeita, heillä täytyy olla reagointikykyä eri tilanteissa, uteliaisuutta, sosiaalisuutta ja taito kertoa tarinoita ja faktoja. Kaikkia näitä luonteenpiirteitä voi oppia. Kenenkään ei oleteta aluksi osaavan näitä kaikkia taitoja. Harjotus tekee mestarin, eikö?

Parhaiten luennosta minulle jäi eräässä powerpointissa ollut lause: " Omat jutut voivat oikeasti muuttaa maailmaa!". Tuo lause jotenkin pisti silmääni, hyvällä tavalla. Tuo lause on totta. On upeaa, että pienillä arjessa tehdyillä asioilla voi oikeasti muuttaa maailmaa.

- Martta

Ps. Syksy on kaunista aikaa, nauttikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti