lauantai 12. marraskuuta 2016

Ihmiset pitää löytää

Talvella pukeutuminen on ehkä hankalinta ikinä. Ikinä ei tiedä onko tarpeeksi vaatetta päällä kun lähtee ulos ovesta kylmänä talviaamuna. Onneksi kylmässä säässä on kuitenkin pieniä positiivisia asioita, lämpimät villasukat ja poolopaidat ovat parhautta...

(Rakas päiväkirja...)

Tiistai 8 marraskuuta klo 14.48

Tulin hieman myöhässä median makupaloja -luennolle, pakollisen opolla käynnin takia. Kiirehdimme hurjaa vauhtia ystäväni kanssa auditorioon, jotta ei jäisi luennon alku kuulematta. Kun pääsimme auditorioon, hymy levisi kasvoilleni. Luennoitsijalla oli poolopaita. Poolopaidat ovat rakkautta ja ihmiset, jotka käyttävät poolopaitoja ovat lemppareitani!

Poolopaitainen luennoitsija oli Ossi Ahola, Aamulehden valokuvaaja. Ossi näytti meille luennon aikana paljon kuvia, joita hän on ottanut uransa aikana, vanhempia sekä uudempia kuvia. Ossin kuvat olivat todella upeita, ja kuvista huomasi monen vuoden kokemuksen. Itsekin haluan kehittyä valokuvien ottamisessa, joten oli ihana kuulla kun Ossi puhui siitä, että asioita oppii niitä tekemällä. Tottahan tuo on.

Valokuvaajan työ on todella mielenkiintoista, pääsee seuraamaan maailmalla tapahtumia tilanteita. Suurin osa kuvatuista tapahtumista ovat arkipäiväisiä asioita, mutta kyllä välillä maailmassa tapahtuu mitä eriskummallisia asioita. Vaikka monet uutisissa julkaistut asiat ovat siis normaalin arkipäivän tapahtumia, jollakin tavalla valokuvaajat pystyvät tekemään vaikka lauantaipäivän pullan leipomisestakin maailman mullistavan asian, täytyy vain käyttää hieman luovuutta. Eikö yleensä aidot tilanteet olekkin niitä parhaimpia?

Uutiset ja valokuvat eivät synny vain ihmisten ajatuksista, uutisten aiheet pitää löytää eli ihmiset pitää löytää. Me täällä Suomessa ja muualla maailmassa asuvat ihmiset olemme erilaisten uutisten aiheita. Valokuvaajien ja toimittajien ei siis auta vain istua toimistossa yrittäen otsa hiessä keksiä aiheita uutisiin vaan heidän täytyy lähteä ulos etsimään uutiset!

Ossin luento oli todella hyvä, rakastin niitä kuvia joihin Ossi oli saanut tallennettua aitoja tilanteita. Mutta kuitenkin Ossin poolopaita oli paras asia luennossa!

- Martta


Tässä vielä ihana kuva kesältä piristämään pimeää talvea, taivas oli tuolloin täynnä upeita värejä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti