keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

100m juoksun maailmanennätys vai videoiden tekeminen?

Jos minulta kysyttäsiin, että miten nykyajan julkkikset nousevat pinnalle, vastaukseni olisi luultavasti tämä: "Hitti kappaleen, Oscar -elokuvan tai 100 metrin juoksun maailmanennätyksen myötä." Kesken vastaamisen luultavasti tajuaisin, että nykypäivänä nuo asiat eivät olekkaan enää ainoita keinoja nousta ihmisten suosioon. Videot. Videoblogit ihmisten arkipäivistä, lomamatkoista ja meikkivinkeistä ovat tämän hetken top 5 listalla mediassa. Siitä olen varma.

(Rakas päiväkirja...)

Perjantai 17.1 klo 14.47

"Suomessa parhaat bloggaajat tienaavat kuin lääkärit" kertoo Helsingin Sanomien artikkeli. Huippu bloggaajat voivat tienata lähes 6000e kuukaudessa! Mielestäni siinä on jokinlainen ristiriita. Ihminen joka kuvaa videoita ja laittaa niitä nettiin, tienaa saman verran, kuin ne lääkärit, jotka pelastavat ihmisten henkiä päivittäin. Hieman jopa huvittavaa mielestäni.

Median makupaloja luennolla 17.1 oli Anni Vuohensilta, youtubettaja. Hän aloitti videobloggaamisen vuonna 2016. Hän kertoi meille mm. millaista on olla "Pröfessiiönäl juutuuber". Bloggaajan työssä on hyviä puolia se erityisesti, että saa tehdä sitä mistä oikeasti pitää ja siitä saa vielä palkkaa! Työajat saa itse määrittää,eikä herätyskelloa siis tarvitse käyttää!

Bloggaajilla on suuressa roolissa oma vastuu videoiden ja postausten tekemisestä. Se kuinka paljon panostaa työhönsä, esim. videoiden laatuun ja monipuolisuuteen, herättää ihmisten kiinnostusta ja halua jatkuvaan postausten seuraamiseen.

Itse seuraan vain muutamaa bloggaajaa sekä videobloggaajaa. Erityisesti pidän blogeista, jotka liittyvät arkielämään ja sen tapahtumiseen sekä matkustamiseen ulkomailla. Lemppari blogini on Aamukahvilla ja videobloggaaja Jon Olsson! Ihan mun lemppareita, kannattaa seurata!

Kuten jo aikaisemmin sanoin, videobloggaaminen on nykyajan ilmiö. Jos kysyisin vanhemmiltani jotakin videobloggaamisesta, he eivät osaisi sanoa siitä juurikaan mitään, sillä heidän aikanaan ei edes tunnettu sanaa videobloggaaminen. Aluksi oli blogipostauksia, sitten videoblogipostauksia. En voi olla miettimättä mitä tulevaisuus tuo tullessaan...?


Ihanaa kevättä! :)

- Martta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti