keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

30 sekuntia 10 minuutin välein

Kun laittaa Googleen sanan näyttelijä, näytölle ilmestyy lause "Näyttelijä on henkilö, joka näyttelee taiteellisessa tuotoksessa. Termi viittaa yleensä elokuvissa, televisioissa, teatterissa tai radiossa esiintyvään henkilöön." sekä Daniel Graigin kuva. Kiitos upeasta vastauksesta Google!

(Rakas päiväkirja...)

Perjantai 13.12.2016 klo 14.51

Ville Rossi on Uuden Päivän näyttelijä ja Sammon keskuslukion vanha opiskelija. Hän piti meille Median makupaloja luennon joulukuussa.

Oli ihana huomata, että heti alussa olin samalla ajatusviivalla Villen kanssa, kun hän puhui viestinnän taitojen osaamisen merkityksestä. Viestinnän opiskelu avaa monia ovia maailmaan ja se luo paljon mahdollisuuksia elämään. Ihan perus asioiden opiskelusta esim. äänestä tai valokuvauksesta on suuri etu työmaailmassa sekä ihan tavallisessa arkielämässä. "Opiskelkaa kaikkia viestinnän aloja", Rossi painotti.

Ville Rossi puhui myös verkoston tärkeydestä. On mahdotonta tietää itse kaikesta kaikki, joten jokainen tarvitsee verkostoja. Verkostot antavat mahdollisuuden vaikuttaa laaja-alaisemmin, mikä luo näkyvyyttä maailmassa. Verkosto luo kontakteja eri ihmisiin ja ne tuovat elämään mahdollisuuksia. Ville Rossi kuuli Uuden Päivän näyttelijähauista ilmaisutaidon opettajaltaan, joka tuntee Uuden Päivän ohjaajan. Jollakin tavalla Viestintälinjaa voi kutsua verkostoksi, sillä sitä kautta opiskelijat pääsevät osallisiksi erilaisa projekteja ja tapahtumia, jotka luovat hyviä kontakteja.

Joskus olen ajatellut, että näyttelijöiden työ on todella rankkaa, koko ajan täytyy tehdä töitä ja olla kameran edessä. No en ajattele enää! Ville Rossi sanoi, että 90% näyttelijän työstä on odottamista. Kuvaajat ja muut ihmiset hääräävät ympärillä ja näyttelijä vain odottaa vuoroaan. Näyttelijän työ on siis näytellä 30 sekuntia 10 minuutin välein.... No ei, kyllä näyttelijän työ on paljon paljon muutakin :)


- Martta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti